Nieuw onderkomen Centrum Seksueel Geweld Rotterdam geopend!

Op 13 december opende wethouder Sven de Langen officieel de deuren van het gloednieuwe centrum. Medeoprichter en oud directeur Peter-Paul Bender vertegenwoordigde FARR op deze feestelijke bijeenkomst. 

 

Eerder dit jaar werd er door Erasmus MC, Gemeente Rotterdam, Politie Rotterdam en Forensisch Artsen Rotterdam-Rijnmond (FARR) een samenwerkingsconvenant ondertekend. Dit convenant heeft geresulteerd in de realisatie van een nieuwe locatie voor het Centrum Sexueel Geweld (CSG).

Vanaf 8 januari 2018 is het gebouw van de GGD Rotterdam aan de Schiedamsedijk de plek waar slachtoffers die kort geleden een aanranding of verkrachting hebben meegemaakt terecht kunnen. Op deze locatie vindt het Forensisch Medische Onderzoek van politie en forensisch arts plaats. Slachtoffers kunnen hiernaast rekenen op medische en psychologische hulp.

Bekijk de film hieronder om een indruk te krijgen van het centrum:

CategoryGeen categorie
0 Comments are closed