Afscheid drs. Caterina Barberi

Caterina Barberi heeft op 5 juni haar 3 maanden durende stage bij FARR afgesloten. Caterina is een Italiaanse basisarts, die met haar vriend in Amsterdam woont. Zij heeft een bijzondere belangstelling voor forensisch geneeskunde en pathologie. Tijdens haar stage heeft zij met verschillende artsen gewerkt en daardoor de taken van forensisch artsen in Nederland beter leren kennen.
Ook heeft zij onderzoek gedaan naar het gebruik van hartenzymen (waaronder Troponine T) bij de diagnose van plotselinge hartdood. Caterina is in haar onderzoek bijgestaan door drs. Karen van den Hondel, één van de FARR artsen en promovendus in de forensische geneeskunde. Het wachten is nu op publicatie van het artikel in hopelijk één van de grote forensisch medische tijdschriften.
Komende tijd is Caterina in Italië voor een staatsexamen. Afhankelijk van dit examen wordt zij toegelaten tot de opleiding tot forensisch arts in Italië. De opleiding tot forensisch arts in Italië duurt 4 jaar.
Wij hopen dat Caterina nog vaak in Rotterdam langs komt en dat we haar over 4 jaar als collega mogen ontvangen.

CategoryGeen categorie
0 Comments are closed