Opleiding tot forensisch arts KNMG.

Per 1-1-2019 wordt gestart met de nieuwe opleiding tot forensisch arts.
Het opleidingsinstituut is de NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health), FARR zal als één van de praktijkopleidingsinrichtingen gaan functioneren. Dhr. J.R. van Leeuwen, forensisch arts KNMG, zal bij FARR als hoofdopleider gaan fungeren.
Van de AIOS wordt als basis minimaal een registratie als arts gevraagd.
De selectie van de AIOS zal centraal in het najaar plaatsvinden. Opgeven voor de sollicitatie zal mogelijk zijn via www.artsmg.nl (waarschijnlijk tussen 1-8-2018 en 1-9-2018).
De opleiding wordt gefinancierd door de overheid en het werkgeverschap zal worden uitgevoerd door de SBOH (Stichting Beroeps Opleiding Huisartsen), die daar veel ervaring mee heeft.
Deze voltijds opleiding (4 dagen per week praktijk, 1 dag onderwijs) zal voor de basisregistratie 2 jaar duren, daarna zullen 2 jaar volgen om verdieping te krijgen en bij de Arts voor Maatschappij en Gezondheid te kunnen aansluiten.
Geïnteresseerden kunnen desgewenst bij FARR extra informatie vragen bij dhr. J.R. van Leeuwen (opleider), dhr. PPM Bender (coördinator opleiding) en dhr. J. Menke (directeur). Ook is er extra informatie te vinden op de website van het Forensisch Medisch Genootschap: www.forgen.nl .

CategoryGeen categorie
0 Comments are closed