Afstudeeronderzoek Veerle Booltink & Lissy Hoogenboom

Veerle Booltink heeft haar afstudeeronderzoek bij FARR afgerond in juli 2018 na een periode van een half jaar. Veerle volgde de opleiding Forensisch Onderzoek aan Saxion Hogeschool te Enschede. Zij studeerde dit jaar af en wil hierna Geneeskunde gaan studeren. Haar doel is om patholoog anatoom te worden.

Het onderwerp van Veerles onderzoek is de melding van overlijden van minderjarigen aan de gemeentelijk lijkschouwer. In Nederland behoren volgens de wet op de lijkbezorging alle overlijdens van minderjarigen aan de gemeentelijk lijkschouwers gemeld te worden. In 2013 heeft onderzoek van GGD Amsterdam, aangetoond dat de melding van minderjarigen niet volledig is waardoor een verstrooid beeld van aard van overlijden en de doodsoorzaak ontstaan is.

Ook Lissy Hoogenboom heeft haar afstudeeronderzoek verricht bij FARR.
FARR wil Veerle en Lissy bedanken voor hun inspanningen tijdens het afstudeeronderzoek. Beide studenten hebben het onderzoek afgesloten met een mooi cijfer.

CategoryGeen categorie
0 Comments are closed