Dhr. J. Menke
  • Specialiteit(en):
  • Speciale interesses: Forensisch arts, medisch directeur

Dhr. Menke heeft eerder van 2004 tot 2007 bij FARR gewerkt als forensisch arts. Daarna heeft hij als tropenarts in Zambia gewerkt en gezondheidszorg projecten in Afrika gemanaged. Hij was eerder ook huisarts en is arts internationale gezondheidszorg en tropengeneeskunde. Hij is geherregistreerd als forensisch arts FMG. Tussen januari 2017 en juli 2019 voerde hij de management en directie werkzaamheden bij FARR uit. Na juli 2019 is hij werkzaam als Medisch Directeur van FARR en werkt daarnaast ook nog als Forensisch Arts.
Naast zijn verantwoordelijkheden binnen FARR heeft hij zitting in het bestuur van het Forensisch Medisch Genootschap. Vanaf 2023 is Jack opgenomen in het NRGD register als deskundige.

Ook Jack is werkzaam bij het LOEF via FARR, in deze rol voert hij landelijk de zedenonderzoeken bij minderjarigen uit.

CV

Jack Menke heeft kunstgeschiedenis en geneeskunde gestudeerd in Leiden. Na de studie geneeskunde heeft hij zich gespecialiseerd in tropische geneeskunde en internationale gezondheidszorg in Liverpool (Liverpool School of Tropical Medicine) en in Londen (London School of Tropical Medicine), in forensische geneeskunde (NSPOH Utrecht) en heeft hij de drie jarige opleiding tot huisarts gevolgd (Rotterdam Erasmus Universiteit) In 2004 is hij begonnen met werk als forensisch arts bij FARR. Jack heeft in totaal 14 jaar in Afrika gewerkt waarvan 13 jaar in Zambia. In Zambia heeft hij ziekenhuizen (Sichili Mission Hospital, Chilanga Hospice, Jon Hospice en Kabwe Hospice), een HIV-aids kliniek (kara Clinic and Laboratory) en programma’s voor kinderen met HIV (Elisabeth Glaser Pediatric AIDS Foundation) gemanaged. Sinds 2016 is hij terug in Nederland en sinds Januari 2017 is hij werkzaam als algemeen directeur van FARR.