Dhr. P.P.M. Bender
  • Specialiteit(en):
  • Speciale interesses: forensisch arts KNMG, huisarts, SCEN-arts.

Dhr. Peter Paul Bender is sinds 1987 werkzaam als forensisch arts in deze regio. Van 1987 tot 2002 was hij werkzaam als zodanig bij de Gemeente Politie Rotterdam en aansluitend bij het korps Rotterdam Rijnmond. Hij was actief betrokken bij de vorming van FARR in 2002 en fungeerde tot 2017 als aanspreekpunt en directeur. Nu is Peter Paul de hoofdopleider binnen FARR voor de Forensisch Artsen in Opleiding en is hij een adviseur voor de directie.

CV

Peter Paul Bender is geboren en getogen in Rotterdam. Na de studie Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit heeft hij als arts op de afdelingen interne geneeskunde, cardiologie en chirurgie van het Bergweg en Ikazia ziekenhuis gewerkt.
In 1987 is hij begonnen met werk als forensisch arts bij de Gemeente politie Rotterdam.
In 1988 is hij als huisarts gevestigd. In 1994 heeft hij de opleiding forensische geneeskunde aan de NSPH doorlopen, toen werkzaam bij de Politie Regio Rotterdam Rijnmond.
In 2002 is hij één van de initiatiefnemers geweest in de oprichting van FARR.
Hij is nader geschoold als NODO- en WOKFA- forensisch arts. Naast de registratie als forensisch arts KNMG en huisarts is hij geregistreerd en werkzaam als SCEN-arts en huisarts-opleider.