FARR acht de ontwikkeling van het vak forensische geneeskunde met onderbouwing van wetenschappelijk onderzoek belangrijk. FARR faciliteert sinds enkele jaren wetenschappelijk onderzoek door medewerking aan landelijke activiteiten en onderzoek van de eigen data. Er zijn publicaties lopende aangaande lijkvindingen in woningen in de grote stad, zedenonderzoeken en een landelijke analyse naar zelfdoding met het gebruik van Helium.

 

In juni 2016 is er op een internationaal forensisch congres in Venetie een presentatie gehouden over psychiatrische beoordelingen op politiebureaus in de regio Rotterdam.
In 2017 hebben werknemers van FARR deelgenomen en gepresenteerd op verschillende internationale forensische conferenties: in september aan de 10th International Symposium Advances in Legal Medicine en de 96th Annual Conference of the German society of Legal Medicine in Düsseldorf en in november aan de 1st international Caparica conference in translational Forensics in Lissabon, Portugal. Het bezoeken van internationale conferenties is een ontwikkeling die FARR sterk aanmoedigt. De informatie die meegenomen wordt van deze conferenties dient met de organisatie gedeeld te worden.

 

FARR faciliteert sinds 2014 keuzeonderwijs op het Erasmus MC voor 2e jaars studenten geneeskunde. Ter afsluiting van het keuzeonderwijs forensische geneeskunde schrijven zij een systematic review. Ook presenteren/schrijven de coassistenten van het Erasmus MC en LUMC na hun 2 weekse coschap bij de FARR kort een wetenschappelijk artikel.

 

Publicaties

– Eight years of psychiatric examination of detainees by forensic physicians in the Netherlands
K.E. van den Hondel, A.L. Saaltink  P.P.M. Bender

Ten-Year-Old Mummified Corpse Found in Domestic Setting in Rotterdam the Netherlands
K.E. van den Hondel, M. Buster, P.P.M. Bender, U.J.L. Reijnders